Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

DVODNEVNI INOVACIONI IZAZOV „BIJELJINA START UP DRILL 2022“ ZAVRŠEN DANAS U BIJELjINI



U Bijeljini je danas završen dvodnevni inovacioni izazov pod nazivom  „Bijeljina start up drill 2022“ organizovan u saradnji Lean Startup Croatia i Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.

Lean Startup Croatia svoju misiju vidi upravo u podsticanju, ohrabrivanju i osnaživanju novih ideja kroz razvoj inovativnosti, preduzetništva i preduzetničkog znanja, koji predstavljaju temelj zdrave ekonomije.

Glavna vrijednost koju svaki učesnik mora dobiti jeste da nauči da testira ideje i kako da uskladi svoje proizvode sa očekivanjima kupaca, tako da može da dostigne tržišno stanje kao krajnji cilj.
Obuku su  vodili predstavnici inovacijske agencije „Lean Startup Croatia” u saradnji sa ovim Odsjekom.

Borjana Planinčić, učesnica inovacionog izazova, pojasnila je kako je realizovan program edukacije.

- Učesnicma su predočene osnove pokretanja start up poslovanja. Tokom dva dana obuke upoznati su sa svim pravilima i programima „start up drill - a“, definisanjem  problema, korisničkim segmentom - rekla je Borjana Planinčić.

Ona je istakla i da je praktični dio ove edukacije podrazumijevao da učesnici predstave svoje „start up-ove“ i primijene sve ono što su naučili tokom trajanja Izazova i napomenula da su tri tima imala zadatak da predstave svoje poslovne ideje članovima Komisije koja je odlučivala o njihovom rangiranju. Najbolje inovacione ideje su nagrađene od strane sponzora.