Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PREDSJEDNIKA GO SNSD BIJELjINA VLADIMIRA LAZIĆA ZBOG PROTIVPRAVNOG ZAUZIMANjA ZEMLjIŠTA



Gradonačelnik  Ljubiša Petrović podnio je danas Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivičnu prijavu i Osnovnom sudu tužbu za naknadu štete protiv predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini Vladimira Lazića, zbog postojanja osnova sumnje da je naplaćivao parking na parcelama u vlasništvu Grada.
„Tri parcele u vlasništvu Grada prethodnih 10 godina su predmet protivpravnog prisvajanja od strane Vladimira Lazića.  Iako je uredno pisanim putem dva puta pozivan u Gradsku upravu na razgovor, da bi nam dostavio dokaz o korišćenju spornih parcela i obrazloženje po kom osnovu ih koristi i naplaćuje svih ovih godina, on se nije udostojio da se odazove“, pojasnio je Petrović, koji očekuje od nadležnih sudskih institucija da utvrde i iznos štete pričinjene Gradu po ovom osnovu.
„Neka narod zna da će svako ko prisvaja imovinu Grada i otima zemljište koje naplaćuje građanima, i još se pritom ne odaziva na pozive nadležnih, biti predmet istrage i sankcionisanja“, poručio je gradonačelnik i pozvao građane da se od sada, dok se ne donese novi regulacioni plan,  besplatno parkiraju na dijelu parkinga u Ulici Save Kovačevića, u centru grada, iza Poslastičarnice „Mocart“.
 „Isto tako ćemo se odnositi i u drugim slučajevima zaštite javnog interesa, spriječiemo bogaćenje pojedinaca, posebno onih koji bi trebalo da budu oličenje poštenja, a ne uzurpatori, kao što je to slučaj sa predsjednikom bijeljinskog SNSD-a Vladimirom Lazićem. Ne smijemo više dozvoliti da se pojedinci  tako bahato bogate na grbači naroda“, zaključio je Petrović.
Stanar zgrade u neposrednoj blizini parkinga Ilija Mijatović kaže da su zbog spornog parkinga  uslovi za život veoma otežani.
„Od parkiranja, divljanja i pravljenja haosa pojedinih, koji  bespravno koriste parking ispod naših prozora,  ne možemo da živimo kao ljudi. Vlasnici parkinga su uzurpirali više od 20 metara  zemljišta pored naše zgrade i samovoljno postavili veliku drvenu ogradu. Komšija je neki dan imao moždani udar i mi smo morali da ga prenosimo preko nekoliko auta.  Čak su  pomjerili i kontejner u koji se bacaju prehrambeni proizvodi i medicinski otpad. Od smrada i insekata ne možemo da živimo “, upozorio je Mijatović i zahvalio predstavnicima Gradske uprave što su već preduzeli  određene korake ka rješavanju ovog problema. Gradonačelnik Petrović obećao je prisutnima  da će uskoro nadležni organi ukloniti spornu ogradu koja se nalazi na gradskom zemljištu, da bi se stanarima olakšala svakodevnica.