Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

URUČENA RJEŠENjA O STIPENDIRANjU UČENIKA I STUDENATA


 
U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas su uručena rješenja o stipendijama učenicima, odnosno studentima iz kategorija koje imaju pravo na stipendije.

Odlukom o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata stipendiraju se sljedeće kategorije: učenici sa posebnim potrebama - ukupno njih 40, učenici generacije u osnovnim školama - 45 učenika, 24 učenika generacije srednjih škola, 19 studenata ranijih godina i 26 studenata sa Konkursa 2021/22.
 
U ime Gradske uprave učenicima i studentima je rješenja uručio Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika, izrazivši  nadu da će se ovi mladi ljudi, po završetku školovanja, vratiti u Semberiju i dati svoj doprinos razvoju naše lokalne zajednice.
 
- Danas je 26 studenata preuzelo rješenja o stipendiranju. Ove godine je iznos stipendije uvećan za 10%, te je iznos najniže 220 KM, a najviše 286 KM, a isti zavisi od prosjeka ocjena. 
Konkurs je sporveden poslije  dostavljenih podataka od strane Zavoda za zapošljavanje  Republike Srpske o deficitarnim zanimanjima, a na osnovu Odluke i u skladu sa Pravilnikom - naglasio je Ostojić.
 
Mladi stipendisti nisu krili zahvalnost zbog dodijeljenih stipendija.
 
- Zahvalna sam gradonačelniku i Gradu Bijeljina na stipendiji. Potrudiću se da je opravdam i zadržim. Nadam se da ću se, poslije završenih studija, vratiti u Bijeljinu i dati doprinos struci za koju se školujem - rekla je Nataša Ćulum, student Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
 
Đorđe Damjanović, student na Departmanu za veterinarsku medicinu na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, je naglasio zahvalnost zbog preuzetog rješenja o stipendiranju i želju da se u budućnosti vrati u svoj rodni grad i tu zasnuje radni odnos.
 
Ukupan budžet za stipendiranje za 2021. godinu iznosio je 290.000 KM.