Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

​NOVIM DRVEĆEM ZA EKOLOŠKU KULTURU DJECE


U dvorištu vrtića "Čika Jova Zmaj" na Ledincima mališani su danas sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem posadili sadnice mladog drveća, u okviru kampanje "Zelena Bijeljina".

Grad Bijeljina je pokrenuo projekat "Zelena Bijeljina", u okviru kog se radi na ozelenjavanju naše lokalne zajednice, istakla je šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović i dodala da je cilj kampanje sa školama učenje djece o važnosti zaštitite životne sredine, a realizuje se pod sloganom "Rastimo zajedno".
"U okviru kampanje `Zeleni novembar` posadili smo ukupno 850 sadnica na području Bijeljine - kod deponije `Eko dep`, četiri osnovne škole u gradu, dvije područne škole i kod vrtića", rekla je Todorović.

Direktor Vrtića "Čika Jova Zmaj" Slaviša Vujanović zahvalio je Gradskoj upravi za današnju aktivnost čiji je cilj uljepšavanje dvorišta ove javne ustanove.
"Imaćemo ljepše dvorište, ali i hladovinu tokom ljetnih dana. Najbitnije od svega je da kod djece razvijamo zdrav odnos prema životnoj sredini", istakao je Vujanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ocijenio je da se na ovaj način mališanima od najranijeg doba usađuje svijest o tome koliko je važno saditi drveće.

Petrović je napomenuo da je opredjeljenje grada da u jesen, kada su povoljni agrometeorološki uslovi, bude posađen što veći broj sadnica, budući da svaka sadnica predstavlja pluća grada, da će djeca imati svoje sadnice koje će redovno zalivati i rasti sa njima.