Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Obilježen Međunarodni dan nestalih lica




Parastosom za nestale vojnike i civile Semberije i Majevice, održanim ispred spomenika svim majkama poginulih srpskih sinova kod bijeljinske Saborne crkve, Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice obilježilo je Međunarodni dan nestalih lica.
 
Predsjednica Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice Smilja Mitrović poručila je da je nedopustivo da Republika Srpska i dalje traži svoje nestale vojnike i civile i pozvala je vlasti i pravosuđe na prostoru BiH, kao i međunarodnu zajednicu, da više rade na pronalasku nestalih lica srpske nacionalnosti. Parastosu je prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.
 
- Molimo sve koji učestvuju u traženju nestalih da prevaziđu svaku vrstu podjela, koje očigledno postoje, i da efikasno provedu proces traženja i pronalaska nestalih lica. Minimum koji možemo kao društvo da učinimo je da obezbijedimo žrtvama pravo na grob i spokoj, a njihovim porodicama mir i mjesto na kome će moći da se pomole i ožale svoje bližnje - istakao je gradonačelnik Petrović.