Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

IMPAKT INKUBATOR POSLOVNIH IDEJA


Predstavnici Gradske uprave i Investicione fondacije „Impakt“, predstavili su ovogodišnji program „Impakt inkubator poslovnih ideja“, koji će treću godinu za redom biti realizovan u Bijeljini i obuhvatiće program preduzetničke obuke, odnosno, finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za deset novih poslovnih poduhvata na području Grada Bijeljina.

Mirela Omerović iz „Impakta“ je na današnjem predstavljanju programa istakla da je ovo treća godina otkako sa Gradom Bijeljina sarađuju na implementaciji projekta.

- Podršku nam daje Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a pojedinačni iznos koji se dodjeljuje za pokretanje ili razvoj biznisa je 5.000 konvertibilnih maraka. Nastojimo da sve biznise koje smo podržali, a već ih 200 na području cijele BiH, međusobno umrežimo, kako bi međusobno sarađivali i razmjenjivali iskustva – istakla je Omerovićeva. Ona je dodala da javni poziv traje do 1. septembra, da se zainteresovani mogu prijaviti u Gradskoj upravi, a da obuka počinje sredinom septembra.

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, naglasila je da je od početka realizacije projekta pokrenuto ukupno šesnaest novih biznisa, a da je opstalo je i uspješno radi 14. Todorovićeva je izrazila zahvalnost fondaciji „Impakt“ što je Grad Bijeljina ponovo izabran za ovaj program.

U ime Gradske uprave, Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, naglasila je da je do sada bilo ukupno šesnaest novih biznisa, od početka realizacije projekta, a da je opstalo i uspješno posluje njih četrnaest.

U programu mogu da učestvuju fizička lica sa prijavljenim mjestom boravka na području Grada Bijeljina, organizacije civilnog društva (udruženja građana i fondacije) sa sjedištem na području grada Bijeljina, zainteresovane za pokretanje specijalnih/društvenih preduzetničkih poduhvata u vidu privrednih društava odnosno formalnog biznisa, vlasnici postojećeg biznisa sa sjedištem na području Grada Bijeljina registrovanog do dvanaest mjeseci od dana objavljivanja javnog poziva, koji su zainteresovani za razvoj preduzetničkih vještina i realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i slično).