Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Petrović na Sajmu šljive: Bijeljina i Ugljevik upućeni jedni na druge



​U Ugljeviku je 22. avgusta održan 10. Sajam šljive, voćnih rakija i meda na kojem su, među devedesetak izlagača, bili i brojni proizvođači prirodne hrane, pića i rukotvorina iz Semberije.
Sajam je posjetio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je, uz čestitke organizatorima Sajma, ocijenio da su Bijeljina i Ugljevik, kao susjedne lokalne zajednice, upućene jedna na drugu.
- Semberija i Majevica su zajedno i u dobru i u nevolji. Saradnjom dolazimo do dobrih rješenja, a ovdje vidimo okupljene domaćine koji proizvode kvalitetne proizvode od kojih mnogi mogu zadovoljiti kriterijume za prodaju na zahtjevnim tržištima. Ukoliko nastupamo udruženi, bićemo konkurentniji i, pored održanja i unapređenja kvaliteta samih proizvoda, vjerujem da će to biti ključno za uspjeh. Vidjeli smo da su na nekim štandovima prisutne dvije generacije, pa čak i tri generacije iz porodice. To nam daje nadu da će mali i veliki porodični biznisi opstati i da ćemo zadržati ljude da žive i privređuju na našim prostorima – ocijenio je Petrović.