Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK BIJELjINE U RADNOJ POSJETI BILEĆI



​Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović boravio je danas sa saradnicima u radnoj i prijateljskoj posjeti Bileći.
„U konstruktivnom dijalogu smo otvorili nekoliko tema koje se tiču gradskih, odnosno opštinskih uprava, kao i poteškoćama materijalne i infrastrukturne prirode, ali i o saradnji između Bileće i Bijeljine“, rekao je Petrović, podsjećajući da se tokom poplava koje su 2014. podine pogodile Bijeljinu, Bileća bratski odazvala, a da se sada Bijeljina sa svojim kapacitetima ponudila da pomognu u gašenju požara koji su pogodili područje Bileće.
„Mi ćemo u narednom periodu, tokom zvaničnih posjeta, preko resornih odjeljenja i odsjeka nivo saradnje dodatno podići i motivisati. Sarađivaćemo na poljima urbanizma, poljoprivrede, energetske efikasnosti... Cilj nam je da našem narodu osiguramo bolju budućnost i da se borimo za svakog mladog čovjeka,“ naglasio je Petrović.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović izrazio je zadovoljstvo što su ovaj grad posjetili veliki prijatelji Bileće.
„Ovaj sastanak je bio jako koristan i značajan. Razmijenili smo iskustva i sa gradonačelnikom Petrovićem razgovarali o načinima rješavanja određenih problema. Ranije je Bijeljina ponudila pomoć Bileći u rješavanju problema sa požarima. Bili su spremni da pošalju ekipe da pomognu našim vatrogascima. Prijateljski odnos sa Bijeljinom njegujemo još od 2014. godine.“, kaže Vujović.
Nedavno su načelnik opštine Bileća i njegov zamjenik Nikola Bajović prisustvovali obilježavanju Krsne slave Grada Bijeljina - Svetog velikomučenika Pantelejmona.
„Želio bih još jednom da se zahvalim Bijeljini na divnom dočeku i prijateljskom odnosu. Nadam se da će i gradonačelnik Petrović prisustvovati slavi naše opštine u januaru naredne godine“, zaključio je Vujović.