Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRAD BIJELjINA SUBVENCIONIONIŠE I PRIVATNE USTANOVE PREDŠKOLSKOG VASPITANjA I OBRAZOVANjA



 
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas sastanak sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova povodom usvajanja odluke kojom se reguliše pitanje raspodjele sredstava iz budžeta 130.000 KM namjenjenih za subvencionisanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Sastanku je prisustvovalo 15, od ukupno 16 predškolskih ustanova, vrtića i klubova za djecu sa područja grada Bijeljina.

„Gradska uprava će učiniti sve zajedno sa predškolskim ustanovama, kako bi realizovali ovu odluku i kroz najmanje obimnu dokumentaciju dali podršku roditeljima. Od strane većine predškolskih ustanova dobili smo uvjeravanja da neće dolaziti do povećanja cijene boravka djece u vrtićima. U narednim danima potpisaćemo ugovore o saradnji, odnosno sprovođenju odluke i subvencija će iznositi 10% u odnosu na cijenu boravka“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ broji 250 djece i 50 djece u produženom boravku. Cijena boravka je 260 KM, a imaju i obračun umanjenja u slučaju manjeg mjesečnog boravka djece i popuste za višečlane porodice.

„Konačno će privatne predškolske ustanove sa područja grada Bijeljina imati ravnopravan tretman kao i ustanova „Čika Jova Zmaj“. Jasno je koliki je značaj privatnih predškolskih ustanova. Mi smo usaglasili da se krene u realizaciju podrške i subvencije za boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama“, kaže Goran Gašić, direktor Vrtića „Dragan i Zoran“.

Predškolska ustanova Klub za djecu „Oraščići Palčići“ iz Velike Obarske, jedina su predškolska ustanova na selu i kod njih se organizuje boravak djece na, najduže do četiri sata, pa se i cijena na mjesečnom nivou kreće od 60 do 80KM.

„Zadovoljni smo današnjim sastankom, s obzirom da smo naišli na velika očekivanja i obećanja od strane našeg Gradonačelnika. Govorili smo o podršci roditeljima, odnosno djeci za boravak u privatnim predškolskim ustanovama i pomoći koju Gradska uprava može da nam pruži“, dodala je Mirjana Kanostrevac, iz Kluba za djecu „Oraščići Palčići“.