Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Kod „Točka“ se opet krčkao kotlić



Gornji Dragaljevac je po šesti put bio mjesto na kojem su se najbolji semberski majstori za spremanje paprikaša nadmetali za titulu najboljeg na već tradicionalnom događaju „Kotlić kod Točka“.

Dragaljevački domaćini su se i ove godine potrudili da cijeli događaj protekne u dobroj atmosferi, a nekoliko stotina posjetilaca se družilo do kasno u noć uz muziku, dobru hranu i piće.
- Uredili smo prostor za manifestaciju, sa priključcima za vodu i struju, obezbijedili muziku uživo... Ove godine su se, zbog epidemiološke situacije, takmičile samo ekipe iz Semberije, a prethodnih godina imali smo ekipe i iz Srbije, Slovenije, Hrvatske – ističe predsjednik Organizacionog odbora i Mjesne zajednice Gornji Dragaljevac Miroslav Kulić, dodajući da je bilo mnogo poziva i pitanja da li će „Kotlić“ biti održan, jer su ljudi posle jednogodišnje pauze željni druženja i zabave.

„Kotlić“ je posjetio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je istakao da je, zahvaljujući ovom događaju, Gornji Dragaljevac postao mjesto koje privlači brojne goste iz Semberije, Majevice, Posavine, čak i iz okolnih zemalja.
- Ovo je potvrda da se, uz trud i volju, može organizovati dobra manifestacija, sve bolja iz godine u godinu. Nadamo se da će već od sljedeće godine kod „Točka“ biti i više od hiljadu posjetilaca, kako je bilo ranije. Čeka nas sličan događaj u Dvorovima, kada će se spremati riblji paprikaš i očekujemo da će i tamo biti bar ovako dobra organizacija i posjećenost – izrazio je očekivanje gradonačelnik Petrović.

Birajući između dvadeset paprikaša, žiri je za najbolji proglasio paprikaš koji je pripremila ekipa „Ljeljenča“, drugoplasirana je bila ekipa „Lakica Čađavica“, a treće mjesto zauzela je ekipa „LD stovarište“.