Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PRIJEM U GRADSKOJ UPRAVI POVODOM KURBAN BAJRAMA



Gradonačelnik Ljubiša Petrović upriličio je tradicionalni prijem povodom praznika Kurban Bajrama sa ciljem da vjernicima islamske vjeroispovjesti uputi čestitke povodom praznika i želje da ih provedu u miru i blagostanju.

„Ovo je prilika, da po principu dobre tradicije saberemo utiske prethodne saradnje, da u dobrom raspoloženju pričamo o svemu onome što će doprinijeti da ljudi žive srećnije, bezbjednije i da porodica kao osnovni stub našeg društva bude sačuvana“, dodao je gradonačelnik Petrović.

Samir Baćevac, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske istakao je da ovakvi susreti predstavljaju odraz tolerancije koja je dominantna u Bijeljini, a sa druge strane tako rijetka za ostale lokalne zajednice, ali i cijeli ovaj region.

Prema riječima, Samira efendije Camića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini, Islamska zajednica proslavlja u toku godine dva Bajrama, Ramazanski i Kurbanski, i za njihovu zajednicu veoma je značajno  kada imaju mogućnost da radost ovih praznika mogu da podijele sa svojim komšijama.

Svi prisutni na prijemu, složni su u jednom mišljenju da tradiciju dobrih međuljudskih odnosa, a koja se prožima kroz saradnju i suživot, treba njegovati i u buduće, kao osnovu i primjer budućim generacijama.

Nakon prijema Gradonačelnik je posjetio porodicu Salkanović iz Bijeljine i porodicu Jusufović iz Janje i čestitao im praznik.