Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ODRŽANA ŠESTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA




Odbornici Skupštine grada Bijeljina na današnjoj šestoj sjednici gradskog parlamenta usvojili su odluku o subvencijama za svako novorođeno dijete u gradu Bijeljina.
Predsjednik skupštine Aleksandar Đurđević, rekao je da je na sjednici vladala zdrava diskusija , te da je veliki broj odluka donesen jednoglasno.

„Odbornici u prvom dijelu zasijedanja usvojili su Odluku o dodjeli subvencije od 100 KM za novorođeno dijete i subvencionisanje cijene boravka djece u privatnim vrtićima od 10 odsto, Prijedlog odluke o utvrđivanju statusa udruženja od opšteg interesa, s tim što je skupštinskim zaljučkom zatraženo da se rebalansom budžeta Grada obezbijede sredstva za nova udruženja. Doneseno je nekoliko odluka o sticanju svojine, Prijedlog odluke o osnivanju razvojne agencije Grada Bijeljina, dok je na doradu vraćen Prijedlog rada zimske službe za period 2021‐2022. godina i Prijedlog programa o načinu korišćenja novčanih sredstava prikupljenih na osnovu posebnih vodnih naknada za 2021. godinu“, rekao je Đurđević.

Prijedlog odluke o dopunama odluke sa posebnim uslugama i naknadama u Odjeljenju za opštu upravu nije dobio prolaznu ocjenu dok je Program razvoja sporta usvojen jednoglasno .

U drugom dijelu sjednice odbornici su razmatrali Informaciju o radu Policijske uprave, Izvještaje o radu i finansijskom poslovanju“Komunalca“, Gradskog pozorišta i Gradske toplane kao i određen broj izvještaja i informacija komunalne prirode, te izvještaje o stanju zaposlenosti i nezaposlenosti na području grada.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović pozdravio je usvajanje odluke o subvenciji roditeljima/starateljima.

„Ova odluka je dio pronatalitetne politike i za ovu godinu su to simbolični iznosi. Za narednu godinu subvencije bi trebale biti daleko veće i za novorođenčad i za djecu u privatnim vrtićima“, rekao je Petrović. On je dodao da će Gradska uprava pokrenuti rad Savjeta za bezbijednost kako bi se razmatrali aspekti bezbijednosti na području grada.