Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Godišnji koncert SKUD „Semberija“: U predvečerje kod stare kafane


 
SKUD „Semberija“ je u kompleksu restorana „Pet jezera“ održalo tradicionalni Vidovdanski godišnji koncert, koji je drugu godinu zaredom izveden na otvorenom prostoru.

Direktor SKUD-a „Semberija“ Branka Savčić ističe da ih situacija izazvana pandemijom virusa korona nije spriječila da rade srcem i da već prošle godine dostignu poseban kvalitet koncerata na otvorenom.
- Naš prošlogodišnji koncert je za deset dana na internetu pregledalo preko 160.000 ljudi i tada smo sebi zadali visok zadatak za ovu godinu – istakla je Savčić.

Sve nastupe je pratio Narodni orkestar SKUD-a „Semberija“, a svoje umijeće izvođenja narodnih pjesama i igara Semberije, Hercegovine i Srbije, predstavili su prvi dječiji ansambl, prvi omladinski ansambl, prvi narodni izvođački ansambl, ženska i muška vokalna grupa, solisti i gosti iznenađenja.

​Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ocijenio je da folkloristi SKUD-a „Semberija“ na najbolji način čuvaju našu tradiciju.
-  Obaveza Gradske uprave je da, pored podrške kroz budžetiranje, pruži podršku i predstavljanju bogatstva sa kojim raspolaže naš SKUD. Večeras smo uživali u sjajno izvedenim koreografijama iza kojih stoji ozbiljan rad – naglasio je gradonačelnik Petrović.