Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradska uprava planira da asfaltira sve gradske ulice




Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je preduzeće „Bijeljina put“, gdje je na sastanku sa rukovodstvom ove kompanije razgovarao o nastavku i unapređenju saradnje Gradske uprave i „Bijeljina puta“ u poslovima izgradnje i održavanja putne infrastrukture.
 
- Želimo da uvažimo potrebe ove društveno odgovorne kompanije koja zapošljava 175 radnika i da njihove zahtjeve upućene Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave riješimo na obostranu korist. Takođe, želimo da unaprijedimo našu saradnju u poslovima asfaltiranja i održavanja puteva. U saradnji sa zainteresovanim kompanijama, među kojima je i „Bijeljina put“, planiramo da asfaltiramo sve neasfaltirane gradske ulice jer je neprihvatljivo da još uvijek imamo takve slučajeve na razdaljini od samo jednog ili dva kilometra od centra grada - istakao je gradonačelnik Petrović.
 
„Bijeljina put“, osim Grada Bijeljina, radi i na teritoriji Distrikta Brčko i opština Pelagićevo, Ugljevik i Lopare. Pored izgradnje novih puteva, bavi se zimskim i ljetnjim održavanjem oko 750 kilometara putne mreže.
 
- Uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom virusa Korona, nismo smanjili broj zaposlenih, a nastavili smo i sa investicijama u modernizaciju i proširenje tehničkih kapaciteta „Bijeljina puta“. Nabavili smo potpuno novo i automatizovano postrojenje betonske baze i šest teretnih vozila sa najsavremenijom zimskom opremom - naglasio je direktor „Bijeljina puta“ Nemanja Đaković.
 
Gradonačelnik je najavio nastavak posjeta privrednim subjektima na teritoriji Grada Bijeljina, kao i da će Gradska uprava, u saradnji sa Privrednim savjetom i Regionalnom privrednom komorom, pomoći u ublažavanju posledica pandemije virusa Korona u privredi.