Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINA DOMAĆIN 6. SEDMICE BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA UJEDINjENIH NACIJA



Grad Bijeljina biće 21. maja domaćin obilježavanja 6. Sedmice bezbjednosti saobraćaja Ujedinjenih nacija – dogovoreno je na nedavnom sastanku gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa direktorom  Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novicom Krunićem.

Tokom sastanka definisani su koraci u organizaciji ovog vrlo značajnog događaja, a razgovarano je i o strukturi revidiranog Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Bijeljina i podršci Agencije u radu lokalnog savjeta. 

Tema ovogodišnje sedmice bezbjednosti saobraćaja, koja se obilježava od 17 do 23. maja, jeste "Ulice za život" - Volimo ograničenje 30 km/h, a biće obilježena u saradnji sa Evropskim savjetom za bezbjednost saobraćaja, sa sjedištem u Briselu, Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Ekonomskom komisijom UN za Evropu, Transportnom zajednicom sa sjedištem u Beogradu, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije, te nacionalnim i lokalnim subjektima bezbjednosti saobraćaja iz Republike Srpske.

U okviru 6. UN-ove sedmice bezbjednosti saobraćaja, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske organizovaće i nagradnu igru u kojoj pravo učešća imaju roditelji sa djecom čija težina je do 36 kg.

​Nakon vožnje u simulatoru za prevrtanje vozila, roditelji će dobiti jedinstven broj, a žrijebanjem će biti proglašen pobjednik koji će dobiti autosjedište za dijete.