Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Završetak radova u Račanskoj ulici za oko petnaest radnih dana



U Račanskoj ulici preduzeće A.D. „Vodovod i kanalizacija“ proširuje kapacitete vodovodne mreže kako bi sadašnjim potrošačima u ovom dijelu grada, ali i potrošačima u novosagrađenim ili stambenim zgradama u izgradnji, obezbijedilo dovoljne količine pijaće vode. Vodovodne cijevi se postavljaju ispod kolovoza, uz neparnu stranu ulice, pa se saobraćaj odvija usporeno.
Do sada su izvedeni radovi na izgradnji distributivnog cjevovoda prečnika d=160 milimetara, u dužini od oko 750 metara. Izvršeno je hlorisanje, ispiranje cjevovoda i bakteriološko ispitivanje ispravnosti vode u izgrađenom cjevovodu kako bi se omogućilo priključivanje potrošača na izgrađeni cjevovod. Ispitivanjem uzetih uzoraka utvrđeno je da je voda u ovom cjevovodu ispravna, odnosno, da je dovedena u stanje higijenske bezbjednosti za ljudsku upotrebu.   Procedura hlorisanja, ispiranja i bakteriološkog ispitivanja trajala je desetak dana nakon izgradnje distributivnog cjevovoda.
Preostali su radovi na prebacivanju postojećih potrošača sa starog cjevovoda na novoizgrađeni cjevovod, odnosno, priključivanje novoizgrađenih stambeno-poslovnih objekata u Račanskoj ulici na novoizgrađeni cjevovod, izgradnja zaštitne betonske ploče po rovu i, nakon očvršćavanja betona (što će potrajati sedam do deset dana), asfaltiranje trase cjevovoda.
U „Vodovodu i kanalizaciji“ procjenjuju da će svi radovi biti završeni u narednih petnaest radnih dana.