Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA 28. APRILA



Četvrta redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 28. aprila – dogovoreno je na međustranačkom sastanku.

Na dnevnom redu biće više od 25 tačaka, a odbornici će, između ostalog, razmatrati izvještaje nekoliko javnih ustanova i preduzeća, kao i prijedlog odluke u vezi sa predškolskim vaspitanjem.
„Očekujem da ćemo na ovom zasjedanju donijeti važne odluke“, poručio je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.




Gradonačelnik Ljubiša Petrović ocijenio je značajnim to što će Skupština razmatrati i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o komunalnim taksama, kao i Prijedlog odluke o subvencionisanju đačkog prevoza na području Grada.

„U prethodnom periodu, sagledavajući sveukupno stanje privrede u Bijeljini, a imajući u vidu mogućnosti usvojenog budžeta, Gradska uprava preduzeće sve što je neophodno, da bi se ublažile posljedice prouzrokovane virusom korona. Smatramo da je Prijedlog odluke o umanjenju komunalnih taksi svojevrsno odricanje Gradske uprave da bismo svi što bezbolnije podnijeli ovo teško vrijeme“, istakao je Petrović.

On očekuje korektnu raspravu i kada je riječ o izvještajima o radu javnih preduzeća.

„Želimo da u argumentovanim diskusijama, koliko god to bude moguće, ukažemo na nepravilnosti u radu tih preduzeća, bez obzira koji kadar je na njihovom čelu, a s druge strane i da pohvalimo sve one koji posluju u skladu sa zakonom“, naglasio je gradonačelnik.

Na međustranačkom sastanku dogovoren je i nastavak tematske sjednice o infrastrukturnim projektima na području Semberije, koja će biti održana 11. maja.