Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Skupština Grada 29. oktobra


Redovna 21. sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana u ponedeljak, 29. oktobra, najavljeno je nakon današnjeg međustranačkog sastanka predstavnika parlamentarnih političkih partija.
Na ovoj sjednici će se, između ostalog, naći i tačke o povećanju uloga Grada Bijeljina u osnovnom kapitalu preduzeća "Bijeljina-gas", prodaji na licitaciji starog objekta škole "Vuk Karadžić" u Račanskoj ulici, izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za prvu polovinu godine, kao i informacija o radu Toplane i izvještaj o radu Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".
- S obzirom na to da ističe mandat za tri člana Gradske izborne komisije, na ovoj sjednici će se pred odbornicima naći i prijedlog odluke  o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje novih članova GIK-a - najavio je predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković.
On je istakao i da će uskoro u lokalnom Parlamentu doći do zamjene odborničkih mandata, jer su pojedini odbornici osvojili poslaničke mandate na nedavno održanim izborima.
- Za sada je poznato da će umjesto Darka Mitrića iz Srpske demokratske stranke i Nedeljka Ćorića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata, koji su dobili poslaničke mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske, njihova odbornička mjesta u lokalnom Parlamentu preuzeti njihove stranačke kolege Ivana Petričević i Aleksandar Đurđević - naveo je Marković.