Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

U Janji novo dječije igralište i asfalt u nekoliko ulica


U Janji je predato na upotrebu dječije igralište i nekoliko novoasfaltiranih ulica, čija je izgradnja sufinansirana sredstvima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH,  Gradske uprave i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.


Projekat izgradnje dječijeg igrališta realizovan je na osnovu Sporazuma o saradnji na realizaciji projekata obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici iz sredstava za 2016. godinu, potpisanog između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH i Grada Bijeljina.
Vrijednost izgradnje igrališta je 50.000 konvertibilnih maraka, što je u potpunosti finansirano sredstvima Ministarstva, dok je Gradska uprava izradila projektni prijedlog.
Asfaltirane su ulice Alije Isakovića, Bijeljinska i Hamdije Čemerlića, što je koštalo oko 130.000 konvertibilnih maraka, a sredstva od po 65.000 KM su obezbjedili Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Gradska uprava.