Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Pripreme za izgradnju nove škole u Gornjem Magnojeviću


Uklanjanjem dosadašnjeg školskog objekta, u Gornjem Magnojeviću su počeli pripremni radovi za izgradnju nove zgrade za petorazredno područno odjeljenje Osnovne škole „Stevan Nemanja“ iz Gornjeg Dragaljevca.


Za realizaciju projekta obezbijeđeno je 50.000 konvertibilnih maraka iz gradskog budžeta, od čega će 40.000 KM biti upotrebljeno za izgradnju objekta, a 10.000 za dokumentaciju i dozvole. Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova je u toku, a u planu je da ove godine na mjestu ranije škole bude izgrađen dio novog školskog objekta.
U novoj školi, na površini od 180 kvadratnih metara biće dvije učionice i ostale prostorije potrebne za nastavu.
- S obzirom na to da na području Semberije imamo raširenu mrežu škola po mjesnim zajednicama, ukazala se potreba da i u Gornjem Magnojeviću izgradimo novu školu. Iako nije naša nadležnost, ulažemo u poboljšanje uslova za obrazovanje naših učenika jer su oni naša budućnost. Izgradnjom ove škole zaokružićemo cjelinu u obrazovnom sistemu, jer će svi učenici i studenti imati adekvatne i komforne uslove za obrazovanje u osnovnom i srednjem obrazovanju, odnosno na fakultetima - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina Drago Stajić podsjetio je da je osnovno obrazovanje u nadležnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ali da Gradska uprava nije mogla da čeka da oni preduzmu nešto da bi nova škola u Gornjem Magnojeviću bila izgrađena.
- Ovo je jedan od pokazatelja koliko Vlada i resorno Ministarstvo zapostavljaju Semberiju i ne vode računa o uslovima za obrazovanje učenika. Gradska uprava je objezbjedila sredstva da napravi savremenu školu, da bi djeca Gornjeg Magnojevića i okoline imala dobre uslove za učenje - naveo je Stajić.
Svoj doprinos uklanjanju starog školskog objekta u Gornjem Magnojeviću, na čijem mjestu će biti građena nova škola, dali su i članovi Aktiva Mladih Srpske demokratske stranke Bijeljina.