Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Registrovano Gradsko pozorište


U Bijeljini je registrovano Gradsko pozorište „Semberija“, a očekuje se da prva predstava bude odigrana početkom sledeće godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića na kojoj su učestvovali i odbornik u Skupštini Grada Darko Mitrić, koji je u Skupštini i podnio inicijativu za osnivanje nove ustanove kulture, odnosno, vršilac dužnosti direktora Pozorišta Ivan Petrović.


Pozorište će biti smješteno u prostorijama Centra za kulturu, a u gradskom budžetu za sledeću godinu biće planirano 150.000 konvertibilnih maraka za pokretanje rada Gradskog pozorišta, najavio je gradonačelnik Mićić.
- Osim što smo sinonim za Grad mladih, sporta i ubrzanog razvoja, nastojimo da što više ulažemo i u kulturu, a osnivanje Pozorišta je korak koji će upotpuniti našu kulturnu scenu. Na osnovu velike posjećenosti pozorišnih festivala uočili smo da naš Grad ima publiku za pozorišne predstave i odlučili smo da osnujemo Pozorište - istakao je gradonačelnik Mićić.
Svaki Grad koji vodi računa o urbanom duhu i kulturnom imidžu zaslužuje da ima Pozorište, poručio je odbornik Darko Mitrić.
- Podnio sam inicijativu na Skupštini Grada da se osnuje ovakva ustanova u Bijeljini, jer vjerujem da je pozorište bitno za izgradnju urbanog duha jednog grada. Očekujem da će Gradsko pozorište ne samo stvarati nove predstave, nego i da će djelovati edukativno, odnosno, igrati predstave prilagođene i mlađim uzrastima, kako bi mladi razvijali naviku odlaska na predstave - izrazio je svoje očekivanje Mitrić.
Vršilac dužnosti direktora Gradskog pozorišta Ivan Petrović je naveo da je, uprkos brojnim sumnjama građana o osnivanju ove ustanove, Gradsko pozorište registrovano 25. septembra ove godine.
-  Hvala svima koji su pomogli da se ova ideja realizuje i očekujemo da će naš tim uzvratiti povjerenje koje je uloženo u osnivanje ove ustanove. Očekujemo da će na ovaj način biti zaposleno nekoliko glumaca, zavisno od repertoara - najavio je Petrović, dodajući da je planirano da u Gradskom pozorištu u prvoj godini postojanja bude premijerno izvedene po jedna dječija predstava, cjelovečernja i kamerna predstava.