Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Izgradnja infrastrukture i pomoć poljoprivrednicima i u Janji

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas su u Bijeljini potpisali ugovor o sufinansiranju infrastrukturnih radova u Janji - asfaltiranju pet ulica dužine dva kilometra i izgradnji kraka vodovoda u Semberskoj ulici. Pored ovog ugovora, potpisani su ugovori sa 21 korisnikom o dodjeli pomoći za obnovu poljoprivrednih gazdinstava oštećenih u prošlogodišnjim poplavama. Za asfaltiranje ulica u Janji Federalno ministarstvo je obezbijedilo 168.000 konvertibilnih maraka, a Grad Bijeljina će iz budžeta izdvojiti 150.000 KM, dok je vrijednost donacija Ministarstva za poljoprivredna gazdinstva 181.000 KM.

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Mićić i ministar Ramić su istakli da je ovo nastavak uspješne saradnje dvije institucije, s obzirom da je za prethodnih nekoliko godina u Janji po istom modelu asfaltirano gotovo 30 kilometara ulica i puteva:

- Grad Bijeljina u skladu sa mogućnostim uvijek finansijski podržava infrastrukturne projekte za koje su donatori obezbijedili sredstva. Pored saradnje sa Federalnim ministarstvom na uređenju infrastrukture u povratničkim i novim naseljima, prethodnih godina Grad učestvuje u sufinansiranju sličnih projekata republičkog Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, brojnih projekata međunarodnih donatora, kao i samih građana. Na taj način brže i lakše omogućavamo lakši život naših stanovnika i doprinosimo razvoju cijelog Grada, zaključio je gradonačelnik Mićić.