Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počinju svečanosti povodom Dana Grada

Svečanosti povodom Dana Grada Bijeljina ove godine će, tokom trodnevnog obilježavanja, biti ispunjene nizom manifestacija.

Svečanosti počinju danas, otvaranjem izložbe "Ženska strana slobode" u Muzeju Semberije, a sutradan će u Gradskoj galeriji biti otvorena izložba slika "Konaci i konačišta".

Najviše manifestacija će biti održano na sam Dan Grada - 24. septembra, kada Gradonačelnik Bijeljine organizuje prijem za članove SUBNOR-a, a biće dodijeljena i odlikovanja porodicama posthumno odlikovanih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i položeno cvijeće na spomenik borcima ovog rata. Otvaranje Poljoprivrednog sajma na Agrotržnom centru "Knez Ivo od Semberije" je zakazano za isti dan u 11:00 časova. U 19:00 časova u Velikoj sali Centra za kulturu biće održana svečana sjednica Skupštine Grada na kojoj će zaslužnim pojedincima i ustanovama biti uručena gradska priznanja, a nakon toga će uslijediti folklorni koncert na platou ispred Centra za kulturu od 20:00 časova i koncert beogradske grupe S.A.R.S. na Trgu kralja Petra I Karađorđevića od 21:00 čas.