Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novo igralište u Velinom Selu

Velino Selo je od subote bogatije za novo dječije igralište i mali park u centru mjesne zajednice sa ljuljaškama, klackalicama, penjalicama... Novo mjesto za okupljanje mladih i starijih mještana ove mjesne zajednice izgrađeno je volonterskim akcijama stanovnika Velinog Sela i članova Ekološkog udruženja "Eko put" i nevladine organizacije "Eko Leonardo" od avgusta do oktobra ove godine. Ovaj projekat je bio dio šireg projekta "Jačanje lokalne demokratije IV - LOD IV" finansiranog iz pretpristupnih (IPA) fondova Evropske Unije.

Igralište je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je istakao da su ovakvi projekti važni za povratak normalnog života u sela koja su bila poplavljena prošle godine, ali i za zdravo odrastanje i srećnije djetinjstvo naših mališana: - Gradska uprava je uložila ogromne napore da pomogne obnovu poplavljenih područja, a aktivnosti nevladinih organizacija i pojedinaca su nam mnogo pomogle u tim nastojanjima. Nastavićemo da podržavamo akcije poput ove u Velinom Selu, jer nam je cilj da unaprijedimo kvalitet života kako u seoskim, tako i u mjesnim zajednicama.

Uz riječi zahvalnosti mještanima za podršku prilikom izgradnje igrališta, predstavnici dvije ekološke organizacije koje su pokrenule ovu akciju su istakli da je, pored oplemenjivanja javnog prostora u Velinom Selu, najvažnija svrha ovog projekta upravo bila podstrekivanje lokalnog stanovništva na aktivizam i zajedništvo u realizaciji ciljeva od opšteg interesa.