Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik Mićić u Janji: Zaštita od poplava - šansa koja se ne smije propustiti!

Novac za izgradnju drinskog nasipa i za regulaciju toka rijeke Janje je obezbijeđen i sada su za brzinu realizacije ovih projekata odbrane od poplava presudni razumijevanje i podrška stanovništva, poručio je gradonačelnik Bijeljine na sastanku sa predstavnicima Savjeta mjesne zajednice Janja:

- Cilj nam je da svi vlasnici zemljišta koje će biti eksproprisano dobiju realnu novčanu naknadu ili zemljište u zamjenu. Tražimo samo saradnju od građana - ne samo od vlasnika poljoprivrednih imanja koji će dobiti naknadu za eksproprisano zemljište, već i od stanovnika koji su nelegalno zauzeli zemljište u obalnom pojasu koje mora biti vraćeno. Ukoliko ne postignemo dogovor, postoji realna opasnost da se poplave u Janji ponove i izazovu mnogo veću štetu od vrijednosti radova koji su planirani ovim projektom, upozorio je gradonačelnik Mićić.

Po njegovim riječima, sredstva za ove projekte su u najvećoj mjeri obezbijeđena. Za regulaciju toka rijeke Janje je potrebno nešto više od 11 miliona konvertibilnih maraka, od čega je obezbijeđeno devet miliona, a od procijenjene vrijednosti izgradnje drinskog nasipa u dužini od 34 kilometra obezbijeđeno je 20 miliona KM:

- Ne smijemo propustiti šansu koju imamo, jer je projekat cjelovit i kvalitetno planiran i, nakon završetka, bićemo bezbjedni od poplava u narednih pedeset godina, poručio je Mićić.

Predstavnici Savjeta MZ Janja i predsjednik Savjeta Mustafa Gradaščević su izrazili spremnost da pomognu Gradskoj upravi u sprovođenju svih aktivnosti neophodnih za početak realizacije projekta i istakli da očekuju od stanovništva Janje da shvate važnost projekta za mjesnu zajednicu u cjelini.