Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Izgradnja Centra za socijalni rad po planu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima danas je posjetio gradilište Centra za socijalni rad u Bijeljini u okviru kog će se nalaziti i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. U razgovoru sa izvođačima radova i rukovodstvom Centra, gradonačelnik Mićić je podsjetio da je prvi cilj prve faze izgradnje objekta da se do kraja maja omogući rad Dnevnog centra, a da bi do kraja godine trebalo da budu završene i prostorije Centra za socijalni rad:

- Centar za socijalni rad koji pruža podršku našim sugrađanima kojima je potrebna naročita briga društva će najzad dobiti kvalitetne uslove za rad. Među štićenicima Centra su i djeca sa posebnim potrebama i Dnevni centar će mnogo značiti ne samo toj djeci, nego i njihovim roditeljima. Pored dobrih uslova za rad u prostorijama Centra za socijalni rad, kupovinom parcele iza nove zgrade, biće obezbijeđena i dodatna parking-mjesta za korisnike usluga Centra, najavio je gradonačelnik Mićić.

Vrijednost investicije je oko 1,7 miliona konvertibilnih maraka, od čega je donacija Vlade Japana oko 400.000 KM koju implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), 200.000 KM namijenjenih uvođenju sistema grijanja je kredit Svjetske banke, a 1.176.000 KM su budžetska sredstva Grada.

Direktor Centra za socijalni rad Milan Simeunović je podsjetio da tokom godine usluge Centra koristi oko stotinu djece sa posebnim potrebama, a da na području Grada Bijeljina živi oko 560 djece sa teškoćama u razvoju. Takođe, oko 350 porodica su korisnici novčane pomoći, 1.420 korisnika dobija dodatak za pomoć i njegu, a materijalnu podršku 130 porodica sa djecom sa posebnim potrebama. Takođe, u Centar godišnje dođe i preko 1.000 zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć. Ukupan budžet Centra za socijalni rad je oko 4,8 miliona KM.