Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Uspjeh povezuje

U bijeljinskom Centru za kulturu sinoć je održana svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" pojedincima, organizacijama i preduzećima koja su se svojim radom istakli u prethodnoj godini.

Po odluci žirija, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je dobio priznanje kao ličnost godine čiji rad oličava razvoj Bijeljine i poboljšanje kvaliteta života u Semberiji, a vladika zvorničko-tuzlanski za, kako je navedeno u obrazloženju odluke, pouke svetosavlja, njegovanje duhovnosti i afirmaciju svetootačke tradicije. Među laureatima su i ambasador Rusije u BiH Petr Ivancov – za unapređenje privrednih i prijateljskih veza između naroda BiH i Ruske Federacije, prof.dr Desanka Trakilović, umjetnički rukovodilac Srpskog crkvenog pjevačkog društva – najžena u regionu i Etno selo „Stanišići“ – najbolji brend.

Kompanija „Orao“ a.d. Bijeljina je proglašena za najbolju kompaniju, a Rudnik i termoelektrana Ugljevik a.d. je dobilo priznanje za korporativnu odgovornost. Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) je nagrađena za humanost i podršku unaprjeđenju života u BiH, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić za istaknuti doprinos razvoju lokalne samouprave u Republici Srpskoj, a direktor preduzeća „Duvan“ Svetozar Mihajlović za unaprjeđenje privrednog i društvenog ambijenta u Regionu.

Preduzeća „Spektar Drink“ d.o.o. iz Bijeljine i „Vodovod i kanalizacija“ a.d. iz Bijeljine su, po ocjeni žirija, najbolje preduzeće, odnosno, najbolje javno preduzeće, a Milenko Zupur, vlasnik preduzeća „Globus“ iz Dvorova dobio je priznanje u kategoriji „Najbolji preduzetnik“. Priznanje za regionalnu saradnju i afirmaciju poslovnog okruženja u Regionu dobila je Privredna komora Vojvodine.

U oblasti društvenih dostignuća priznanja su dobili Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu - za vanredne rezultate u visokoškolskom obrazovanju, Suzana Rađen Todorić, urednik Informativnog programa BN TV za angažovano informisanje i društvenu odgovornost, Dragoljub Mirković, vlasnik firme „Evro mermer“ Bijeljina za humanost i čovjekoljublje, Zavičajno udruženje „Prijatelji Ilijaša“ Bijeljina za istorijsko pamćenje i očuvanje tradicionalnih vrednosti. Direktorka Centra za kulturu „Semberija“ Ljiljana Erkić je dobila priznanje za projekte iz kulture i unaprjeđenje kulturnog stvaralaštva, a predsjednik FK „Radnik“ Bijeljina Mladen Krstajić za rezultate i postignuća, za afirmaciju sporta u Regionu.

Nakon dodjele priznanja, gradonačelnik Mićić je istakao da priznanje koje je dobio nije samo priznanje njemu, nego i njegovom timu, ali i svim građanima Grada Bijeljina:

- Odgovornost za unapređenje života stanovnika Bijeljine i Semberije je na svima nama. Rezultati koje smo postigli su značajni i dobro je što postoje ljudi i organizacije koji ih primjećuju. Vjerujem da će svim dobitnicima priznanja to biti podstrek da se u budućnosti još više posvete poslu kojim se bave i da budu još uspješniji, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Organizatori svečanosti su bili "Media Invent" iz Novog Sada i Područna privredna komora regije Bijeljina. Ovo vrednovanje preduzetništva i stvaralaštva dio je projekta "Put ka vrhu" koji je nastao u Novom Sadu prije 16 godina s ciljem afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona i ovo je prvi put da je proširen na Republiku Srpsku.