Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

POTPISANI UGOVORI O PODRŠCI UDRUŽENjIMA GRAĐANA ZA OSTVARIVANjE PROJEKATA


 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović potpisao je ugovore sa predstavnicima udruženja građana koja su ispunila uslove Javnog poziva vezanog za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata. 
 
Prethodno je, Odlukom Gradonačelnika, utvrđena raspodjela sredstava u ukupnom iznosu od 180.000 konvertibilnih maraka, a ovaj novac je raspoređen na 67 udruženja, koja će dobiti od 1.000 do 7.000 KM za svoje projekte.
 
Sumirajući rezultate Javnog poziva, Gradonačelnik je napomenuo da je pristigla 91 prijava, a da je Komisija utvrdila da 67 udruženja ispunjava zadate uslove, te da je Bijeljina ponosna na sva udruženja koja djeluju i doprinose unapređenju kvaliteta društvenog života u brojnim sferama. 
- Trudićemo se da, podrškom razvoju projektnih aktivnosti, iz godine u godinu, raste i materijalni okvir za njihovo finansiranje, kako bismo se zajedno kontinuirano razvijali, čuvajući tradiciju, kulturu, običaje i sistem jednakih vrijednosti - rekao je Petrović i dodao da je krajnji cilj svih takvih aktivnosti da svoj grad učinimo ljepšim i prihvatljivijim mjestom za život.
 
Predsjdnik Udruženja Slovaka Semberije „Juraj Janošik“ Danijel Štefek, podsjetio je da ovo udruženje postoji od 2006. godine, te da je, zahvaljujući Gradskoj upravi i finansijskoj podršci za niz projekata, na području Semberije sačuvan identitet Slovaka.
 
- Ciljevi projekata na kojima smo radili i na kojima radimo vezani su za očuvanje naše tradicije, kulture, običaja, jezika i pisma - kazao je Štefek.
 
Ukazujući na značaj finasijskih sredstava koja Grad izdvaja za projekte udruženja, Sandra Milošević iz Udruženja dijabetičara „Diabeta“ je rekla da udruženje kojem pripada funkcioniše upravo zahvaljujući sredstvima iz gradske kase, te da za misiju imaju prevenciju i očuvanje zdravlja građana.