Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ASFALTIRANjE U ČENGIĆU



U mjesnoj zajednici Čengić pri kraju je asfaltiranje lokalnog puta L1, dužine 1227 metara, prema mjesnoj zajednici Bjeloševac. Vrijednost radova je 292.000 konvertibilnih maraka, a sredstva je u potpunosti obezbijedio Grad Bijeljina.

- U nizu nagomilanih problema, naslijeđeno je i 312 kilometara makadamskih puteva, a da bi se razumjelo koliki je to izazov, dovoljno je reći da jedna Banjaluka ima samo sto kilometara makadama. Ipak, mi odvažno nastavljamo ostvarenje plana asfaltiranja lokalnih i nekategorisanih puteva, vraćajući narodu njegov novac - istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović prilikom posjete ovoj dionici puta i najavio da slijedi asfaltiranje puteva u Banjici, Kacevcu, Obarskoj i Donjem Magnojeviću.
Za naredne sedmice u planu je i asfaltiranje u urbanom području Bijeljine, a Petrović je rekao da će u posebnom obraćanju biti predstavljen spisak svih puteva i ulica koje će biti asfaltirane u narednom periodu.
- Puteve i ulice asfaliramo zbog unapređenja kvaliteta života građana, umjesto zloupotreba u bilo kakve svrhe - poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Nemanja Mitrić iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine istakao je da je lokalna zajednica opredijeljena da stvori uslove da građani ostaju da žive u svojim mjesnim zajednicama.
- Trudimo se da ravnomjerno ulažemo u izgradnju infrastrukture u gradskom i seoskom području, ali, naravno, raspoloživa sredstva diktiraju tempo radova. Ipak, u okviru mogućnosti, gledamo da rasporedimo budžetska sredstva u održavanje, ali i izgradnju infrastrukture - rekao je Mitrić.