Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

NIKOLA DRLjIĆ - NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA BIJELjINE U 2023. GODINI




​U organizaciji „Semberskih novina“ i Gradske uprave Grada Bijeljina 47. put po redu  su izabrani najuspješniji sportista godine, najperspektivniji mladi sportisti, klubovi, sportski radnici, pedagozi i ambasador sporta.

Bio je to praznik za sve one kojima je sport ljubav ili zanimanje.

Za najboljeg sportistu je proglašen Nikola Drljić iz Odbojkaškog kluba „Radnik“, koji je tom prilikom rekao da je za njega ovo priznanje kruna cjelokupnog angažovanja tokom proteklih godina. Drugo mjesto zauzela je Ana Zekić iz Ženskog odbojkaškog kluba „Radnik“, a trećeplasirani je Pavle Vujnović, iz Džudo kluba „Panter“.

Pored njih, u uži izbor za titulu najboljeg sportiste u prethodnoj godini ušli su Dejana Marković iz Tekvondo kluba „Sokol“, Dalibor Stojanović iz Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“, Vanja Pejić iz Ženskog rukometnog kluba „Radnik“, Aleksandar Pirgić iz Košarkaškog kluba „Budućnost BN“, Nemanja Pejčić iz Auto karting kluba „Optima motorsport“, Aleksandar Novicki iz Karate kluba „Šampioni“ i Stefan Rakić iz Kluba malog fudbala „Radnik“.

U kategoriji najperspektivnijih mladih sportista priznanja su dobili Ema Kovač iz Atletskog kluba „Atletik“, Pavle Kapor iz Rukometnog kluba „Bijeljina“, Anastasija Mitrović iz Tekvondo kluba „Jopa“, Mihailo Ranković iz Kik boks kluba „Radnik Intergaj“, Vuk Vuković, član Auto karting kluba „Optima motorsport“, Sofija Rakić iz Streljačkog kluba „TRB“, Dragana Marinković iz Ženskog fudbalskog kluba „Radnik Bumerang“, Jovana Đurić iz Džudo kluba „Panter“, Mirko Šajin član Šahovskog kluba „Sveti Georgije“ i Mia Milica Vujić iz Karate kluba „UNSU“.

Najbolji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom je Novo Trifunović.

Najbolji pedagog fizičkog vaspitanja je Nenad Milošević, dok je najuspješniji trener  Vladimir Đokić.

U konkurenciji za najbolju žensku ekipu najbolje rangiran je Ženski rukometni klub „Radnik“, dok je u muškoj kategoriji nagrada pripala Odbojkaškom klubu „Radnik“.

Za najboljeg sportskog radnika je izabran Marko Bajić iz Kluba malog fudbala „Radnik“, dok je za ambasadora sporta Grada Bijeljina za 2023. godinu izabrana Dragana Stanković iz poljskog Košarkaškog kluba Polkovice.

Posthumno, priznanjem za doprinos razvoju sporta u Bijeljini, nagrađeni su Dragiša Šarić u košarci i Mahmut Brkić u fudbalu.

Za doprinos razvoju sporta u Bijeljini sinoć su nagrađeni Miodrag Zarić i Pero Živković.

Uputivši čestitke nagrađenima, gradonačelnik Ljubiša Petrović je istakao da su sportisti sjajni predstavnici zajednica iz kojih  dolaze kada nastupaju van granica svoje zemlje - najbolji su ambasadori, a sport, kao i kultura i umjetnost, ne poznaje granice.
- Bijeljina može da se pohvali pravim sportskim biserima, kako u individualnim, tako i u kolektivnim sportovima - kazao je Petrović i dodao da na području Grada egzistira 119 sportskih kolektiva, te da je u 2023. godini iz gradskog budžeta za sport izdvojeno čak 2.000.000 KM. 

On je najavio povećanje izdvajanja novčanih sredstava za sport u tekućoj godini, ali i brojne novine.

 -  Biće uvedene sportske stipendije, kako bi mladi sportisti, putem konkursa, mogli da osjete kontinuiranu materijalnu podršku. Sa druge strane, već krajem januara je raspisan javni poziv za izvor najpovoljnijeg ponuđača za prvu fazu izgradnje nove sportske dvorane u okviru stadiona „Radnik“ - pojasnio je Petrović i dodao da će u budućnosti biti izgrađen sportsko-dvoranski kompleks koji je, za grad poput Bijeljine, prijeka potreba, kao i atletski stadion, jer je Bijeljina primjer brzog razvoja kraljice sporta, što pokazuju odlični rezultati bijeljinskih atletičara.