Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske održana u Janji


 
U organizaciji Mjesne boračke organizacije Janja večeras je u Domu kulture u Janji, uz bogat kulturno-umjetnički program, održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.
 
Obraćajući se prisutnima, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina, Miodrag Stevanović, rekao je da obilježavanje 9. januara nema za cilj bilo kakvu provokaciju.
 
 - Srpski narod želi da sačuva podsjetnik na one koji su svoje živote ugradili u temelje Srpske i opomene naraštaje koji dolaze da moraju čuvati slobodu za koju su se njihovi preci izborili - naglasio je Stevanović.
 
U ime Gradske uprave učesnicima svečane akademije i svim prisutnim građanima obratila se Tatjana Pantić, gradski menadžer, koja je  još jednom podsjetila na činjenicu da je Republika Srpska stvorena u miru, a odbranjena u krvavom ratu, te da, obilježavanjem 9. januara, svi iskazujemo posebno poštovanje borcima koji su žrtvovali svoje živote da bismo svi mi danas živjeli slobodno.
 
- Uspjeli smo, stvorivši Republiku, kao, slobodno se može reći, najznačajniji istorijski rezultat našeg nacionalnog korpusa u prethodnim decenijama. Nikad ne treba zaboraviti da je Republika Srpska stvorena u miru i da je njena legitimnost zasnovana na osnovu jedinstvene volje srpskog naroda da bude, ni manje ni više, nego ravnopravan sa drugim narodima u Bosni i Hercegovini. Zbog svega toga je 9. januar izraz demokratije, ljudskih prava i ravnopravnosti naroda, kao vrijednosti na kojima počiva međunarodni poredak civilizovanog svijeta - kazala je Pantić.