Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Urolozi iz regiona u Bijeljini



U Etno selu „Stanišići“ u toku je stručni skup na temu „Hitna stanja u urologiji“ u organizaciji Udruženja urologa Srbije i učešće oko 150 urologa i drugih specijalista iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i okolnih zemelja. 
- Bavimo se jako važnom tematikom - rešavanjem hitnih uroloških bolesti, hirurškim i konzervativnim metodama lečenja. Skup je multidisciplinaran, jer osim urologa prisustvuju eminentni radiolozi, anesteziolozi i nefrolozi. Osim zanimljivih predavanja, razmene znanja i iskustava i prikaza slučajeva, skup je važan jer je zgodna prilika da se urolozi upoznaju i druže, da u interakciji pronalaze najbolja rešenja za pacijente i da postoji jedna dinamična, stručna  i bratska interakcija istog naroda sa dve strane Drine – ocijenio je predsjednik Udruženja urologa Srbije doc. dr Ivan Vuković.
Uz riječi zahvalnosti dr Dušku Milićeviću, urologu iz Bijeljine, kao i predstavnicima Grada Bijeljina - gradonačelniku Ljubiši Petroviću i savjetniku gradonačelnika Radiši Petroviću na nesebičnoj pomoći oko organizacije, jer su prepoznali značaj ovako važnog i masovno posećenog skupa, dr Vuković je rekao da postoji namjera da i narednih godina organizuju skupove u Bijeljini.
Obraćajući se na otvaranju skupa, savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović je poručio je izbor Etno-sela „Stanišići“ u Republici Srpskoj za mjesto organizacije ovog skupa, važna poruka da medicina i, uopšte nauka, ne treba da poznaje granice, a posebno granice između Srbije i Republike Srpske. Treba nam saradnja strukovnih udruženja svih vrsta, kako bismo granice činili što nevidljivijim i kako bi ideje i znanja bili razmjenjivani bez problema. 
- Drago nam je što ste se okupili u našem gradu i što ćete, pored zvaničnog radnog dijela skupa, imati priliku da se u Etno-selu upoznate sa najboljim iz oblasti turizma što Bijeljina i Semberija imaju da ponude - istakao je Petrović.