Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

UDžBENICI BIJELjINSKIH ŠKOLARACA DANAS POSLANI U ZVORNIČKU REGIJU



Danas je drugi dan podjele polovnih udžbenika koju je Grad Bijeljina organizovao i sprovodi u saradnji sa drugim jedinicama lokalne samouprave. 

- Knjige su juče otpremljene ka centralnoj i područnim školama opštine Lopare, a danas je planirano dostavljanje knjiga u zvorničke škole, dok će narednih dana knjige biti transportovane put Sarajevsko-romanijske regije i Hercegovine. Lokalne zajednice koje će dobiti knjige od naših đaka su Grad Zvornik, te opštine Lopare, Bratunac, Šekovići, Milići, Vlasenica, Sokolac, Berkovići i Oštra Luka, a mi ćemo već danas sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva potpisati ugovor, kako bi i djeca iz Grada Bijeljina dobila udžbenike za narednu školsku godinu. Praksu podjele udžbenika naših školaraca djeci drugih gradova i opština nastavićemo i sljedeće godine, a sve s ciljem da obrazovanje učinimo pristupačnijim i finansijski rasteretimo kućni budžet roditelja - najavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Ljubiša Stanišić iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti pozvao je roditelje, direktore osnovnih škola i predstavnike lokalnih zajednica koji to do danas nisu učinili, a imaju potrebu za udžbenicima, da se obrate ovom Odjeljenju na broj telefona 055/233-154 ili elektronskom poštom na adresu [email protected], kako bi dobili korištene udžbenike za svoje dijete, svoju školu ili lokalnu zajednicu od bijeljinskih školaraca koji su svoje knjige dobro čuvali.
- Grad Bijeljina je sa zadovoljstvom započeo distribuciju polovnih udžbenika svim lokalnim zajednicama koje to žele. Još uvijek ima vremena za prijavu, a naši vrijedni radnici će te knjige spremiti i dopremiti na adresu, kao što to upravo sada i rade - rekao je Stanišić, dodajući da je ovo je jedna u nizu akcija i mjera koje Grad preduzima za unapređenje obrazovanja, pored stipendija za učenike i studente, nabavke školskog pribora, udžbenika i didatičkog materijala koji se nalazi u školama. Sve to jeste nadležnost Ministarstva prosvjete i kulture, ali je Grad uveo ovu novu praksu uviđajući značaj obrazovanja i vaspitanja djece za budućnost društva u cjelini, za razliku od prakse iz nekog ranijeg perioda.