Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Ko je profitirao od Pantelinskog vašara?



Svečanosti povodom gradske slave – Dana Svetog Pantelejmona ove godine nisu organizovane u obimu i sa sadržajima na koje su građani navikli prethodnih godina.

​Gradska uprava je odlučila da se budžetska sredstva namijenjena za organizovanje „Pantelinskih dana“ preusmjere za borbu protiv afričke kuge svinja, kao i za otklanjanje posljedica katastrofalne žetve i nedavnog olujnog nevremena.
U skladu sa tim, Gradska uprava ističe da je organizator „Pantelinskog vašara“ bilo preduzeće AD „Grad“, a da Gradska uprava nije učestvovala u organizaciji ovog događaja, a pogotovo nije imala ništa sa naplatom prihoda.
S tim u vezi, veliki broj primjedbi građana na visoke cijene usluga na Pantelinskom vašaru treba uputiti preduzeću AD „Grad“, koje je, uzgred budi rečeno, u nadležnosti Vlade Republike Srpske, kao vjerovatno jedino lokalno komunalno preduzeće kojim upravlja Vlada i to ne samo u Republici Srpskoj, već i mnogo šire.
Aktuelna Gradska uprava već tri godine ulaže maksimalne napore da što veći dio gradskog budžeta vrati građanima kroz razna davanja i pogodnosti i sigurno ne bi koristila manifestacije poput ove da isti taj novac istrgne građanima iz ruku.
Zato Gradska uprava pita preduzeće AD „Grad“ koje je basnoslovne sume naplatilo po osnovu zakupnine zemljišta vlasnicima vašarskih sprava ugostiteljima i trgovcima, kada su oni poslije toga odredili tako visoke cijene za kratko uživanje na tim spravama, odnosno, za robe i usluge koji su zakupci prostora nudili.