Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

VELIKA ZAINTERESOVANOST GRAĐANA ZA UNAPREĐENjE ENERGETSKE EFIKASNOSTI



U velikoj sali Gradske uprave grada Bijeljina održan je informativni sastanak na kom su svi zainteresovani građani mogli dobiti odgovore na pitanja i otkloniti nejasnoće i nedoumice u vezi sa Javnim pozivom za sufinansiranje mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru grada Bijeljina.

Sastanak je bio podijeljen u dva dijela od kojih se prvi odnosio na uslove za predstavnike zajednica etažnih vlasnika, dok su se informacije u drugom dijelu pružale vlasnicima kuća.

- Ovdje se radi o pilot programu koji se realizuje zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, a koji je usmjeren, prije svega, na smanjenje zagađenja ugljen-dioksidom. Ovakve javne pozive planiramo ponavljati i u narednim godinama kako bismo kontinuirano radili na smanjenju zagađenja – rekao je Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

Brojni građani odazvali su se ovom sastanku, zbog čega se može zaključiti da će postojati i veliki broj prijava na ovaj javni poziv. 

- Iznos kojim ove godine raspolažemo jeste 110.000 KM za zajednice etažnih vlasnika i 70.000 KM za kuće. Finansijski okviri za ovaj javni poziv su takvi da Grad daje do 30% sredstava za zamjenu postojećeg sistema grijanja, sistemom voda-voda, a maksimalno do 18.000KM za ZEV-ove i do 6.000KM za kuće. Ukoliko broj prijava koje ispune uslove poziva premaši raspoloživi budžet, Grad će uložiti maksimalne napore da iznađe dodatna sredstva za ovu svrhu, poput sredstava Razvojnog programa UN-a i drugih međunarodnih donatora -  pojasnio je Ostojić.

Svi građani koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati ovim sastancima, a imaju nedoumice vezane za ovu temu i dalje se mogu interesovati i kontaktirati službenike Grada putem elektronske pošte [email protected]