Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

DJECA TRČALA ZA ČISTIJU I ZDRAVIJU SEMBERIJU


U Gradskom parku je danas, po drugi put, održana atletska manifestacija pod nazivom „Djeca trče za čistiju i zdraviju Semberiju“ u sklopu akcije „April mjesec čistoće“, koja je okupila učesnike svih mlađih kategorija iz našeg grada, ali i iz regiona.
- Grad sa zadovoljstvom pruža moralnu i materijalnu podršku ovakvim manifestacijama. Hvala atletskim klubovima „Akademac“ i „Atletik“ iz Bijeljine koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije, ali i svoj divnoj dječici koja su danas došla, kako iz Bijeljine, tako i iz drugih gradova i opština da pošaljemo poruku neophodnosti njegovanja zdravog načina života i očuvanja životne sredine. Prije ove trke, u našem parku zasadili nove sadnice i zaista se trudimo da, ozelenjavanjem grada, napravimo jedno zdravije i srećnije mjesto za život svih naših stanovnika, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.
Gradonačelnik je rekao da je Grad Bijeljina odlučan u namjeri da odgovarajućom infrastrukturom prati potrebe svojih stanovnika, zbog čega je započet rad na izradi projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju atltskog stadiona.
Miodrag Marjanović, trener AK „Akademac“ iz Bijeljine, dodao je da su u trkama učestvovali dječaci i djevojčice iz  Bijeljine, Tuzle, Vlasenice, Krupnja, Belotića i Bogatića. 
- Naša želja je da ova manifestacija postane tradicija u našem gradu. Novina koju smo ove godine uveli jeste revijalna trka za najmlađu djecu iz vrtićke kategorije, koja je ujedno bila i najmasovnija trka. Najbolje takmičare očekuju pehari i medalje, a tu su i učesničke medalje i diplome, kao i slatki paketići za osvježenje poslije trke – rekao je Marjanović.
Velibor Kovač, predsjednik AK „Atletik“ iz Bijeljine, kaže da se klub rado odazvao pozivu organizatora, te da će ovaj klub u narednom periodu biti dio još jedne velike manifestacije, pod pokroviteljstvom Grada.
- Od 11. do 13. maja će naš grad biti domaćin Krosu RTS-a, na kome će učešće uzeti svi značajniji atletski klubovi Srbije i Republike Srpske, kao i škole, fakuteti i vrtići sa područja našeg grada, što će ovoj manifestaciji, pored sportskog, dati i obrazovni karakter. Ova manifestacija okuplja učesnike iz 15 zemalja dijaspore, a osim toga, čekaju nas, reportaže koje će emitovati mnoge televizije u Srbiji, izložbe i brojni drugi sadržaji. Biće to jedno značajno priznanje našem gradu i divan način da se Republika Srpska i Srbija povežu – rekao je Kovač.
Među gostima danas se našla i prof. dr Kada Delić - Selimović, direktor AK „Sloboda tehnograd“ iz Tuzle, višestruka prvakinja bivše Jugoslavije i dvostruka učesnica olimpijskih igara , koja već 20 godina predano radi u ovom klubu na stvaranju novih olimpijaca, koja je sa zadovoljstvom uzela učešće u današnjoj manifestaciji.
- Manje sredine, kao što su Tuzla i Bijeljina, takođe imaju zaista mnogo talenata, kao i veliki gradovi, koje treba razvijati zajedničkim snagama i entuzijazmom lokalne zajednice, sportskih radnika i roditelja – zaključila je Delić – Selimović.
Ranije ovog dana, Gradonačelnik je u gradskom parku sa članovima omladinske organizacije „Vizija mladih“ posadio deset novih sadnica, a ova organizacija učestvovaće u sadnji još 80 sadnica u dvorištima više škola sa teritorije našeg grada.