Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

HUMANOST NA DJELU NA VELIKI PETAK


 
Sportsko ribolovno udruženje „Riba“  iz Bijeljine danas je, tradicionalno, sedmi put po redu, organizovalo pripremanje obroka za korisnike Narodne kuhinje sa teritorije Grada Bijeljina.
 
Članovi ovog udruženja su od ranog jutra pripremali riblju čorbu i ribu na prostoru ispred restorana „Pet jezera“ u Bijeljini.
 
Predsjednik Udruženja, Miodrag Đukić, rekao je da je broj obroka ove godine povećan, te da je danas pripremljeno oko tri stotine obroka koji uključuju riblju čorbu, porciju pržene ribe, hljeb i po tri farbana jaja za svakog korisnika, kao poklon povodom predstojećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa.
 
On je naglasio da su ovu akciju, osim članova Udruženja „Riba“, podržali i aktivisti Gradske organizacije Crvenog krsta, čiji su mladi volonteri su učestvovali u pakovanju i podjeli paketa.
 
Ferid Mujagić, član Udruženja, kaže da svake godine učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji i da to za njega predstavlja zadovoljstvo i čast.
 
Aleksandar Savić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, podsjetio je da Narodna kuhinja već dvanaest godina priprema do dvije stotine i sedamdeset obroka svakodnevno za svoje korisnike, a da danas, zbog Velikog petka, Kuhinja ne radi, ali da je ova aktivnost način da korisnici ne ostanu uskraćeni za dnevni obrok.
 
On je dodao da je, nažalost, potrebno pripremiti veći broj obroka, te da je jedna od glavnih aktivnost u narednom periodu vezana za pronalaženje sredstava za povećanje broja obroka na tri stotine i četrdeset. Plan je da ta ideja zaživi, ako ne do kraja tekuće, onda sasvim sigurno tokom naredne godine.