Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina među najpoželjnijim evropskim gradovima za investiranje​

Svjetski ugledan ekonomski časopis „Fajnenšel tajms“ („Financial Times“) uvrstio je Bijeljinu na drugo mjesto liste sa deset ocijenjenih malih evropskih gradova najisplativijih za poslovanje u 2018-2019. godini, a u kategoriji malih regiona budućnosti od deset evropskih regiona Republika Srpska je zauzela deveto mjesto.

- Uvrštavanje na liste najuspješnijih evropskih gradova za biznis je potvrda da su napori Gradske uprave da pojednostavi procedure za pokretanje poslovanja i stvori uslove za privlačenje investicija prepoznati i van granica Bosne i Hercegovine, odnosno, regiona. Istovremeno, ovo je dobra promocija Bijeljine i Republike Srpske u cjelini. Prije nekoliko godina Bijeljina je dobila i sertifikat BFC za povoljno poslovno okruženje i realno je očekivati da će se u narednom periodu pojačati interes investitora za ulaganje u naš Grad – ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

„Fajnenšel tajms“ je ocjenjivao uslove za poslovanje u šest kategorija po gradovima i regijama širom Evrope, a pored Bijeljine, na listama najpoželjnijih gradova za investiranje u regionu, između ostalih, našli su se i Zvornik, Prijedor, Zrenjanin, Vranje, Zaječar, Sremska Mitrovica, Sombor, Štip, Prilep, Skoplje, kao i Zapadnohercegovački kanton u FBiH.