Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

STAMBENO ZBRINjAVANjE RASELjENIH PORODICA



​Uvođenjem izvođača radova u posao, u prisustvu predstavnika Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske, nadzora i predstavika Gradske uprave Grada Bijeljina, 25. avgusta ove godine u Bijeljini je počelo ostvarivanje potprojekta „BiH 6“ u okviru državnog projekta Regionalnog stambenog programa za porodice iz kategorije raseljenih lica na teritoriji Grada Bijeljina.

U okviru ovog potprojekta biće izgrađena četiri stambena objekta (u Pučilama, Patkovači i Međašima), rekonstruisana dva stambena objekta (u Novom naselju Janja i Trnjacima) i sanirana dva stambena objekta (u Bijeljini i Trnjacima).

Sporazumom o saradnji na sprovođenju potprojekta „BiH 6“ su ranije potpisali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske i Grad Bijeljina, a njim je, između ostalog, predviđeno da Grada Bijeljina obezbijedi sve neophodne saglasnosti i dozvole iz nadležnosti lokalne uprave, priključke na komunalije, pristupne puteve i izvrši ostale poslove koji se po svojoj prirodi smatraju poslovima Grada.