Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Održana prva bijeljinska dječija trka sa preprekama




Petog dana „Pantelinskih svečanosti“, u Kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ održana je prva bijeljinska trka sa preprekama za djecu uzrasta od pet do dvanaest godina „Spartan kids“. Trku je organizovao Sportski klub „Mali šampioni“ iz Ugljevika, uz pokroviteljstvo Gradske uprave Grada Bijeljina.
 
- Svrha ove trke je dobro druženje i razvijanje zdravog sportskog duha kod djece. Ovo je i lekcija mališanima o važnosti istrajavanja u preovladavanju prepreka koje se pred njima nađu pri prelasku zacrtanog puta, bez obzira na vrijeme i poredak u prolasku kroz cilj. Zahvalni smo Gradu Bijeljina koji je podržao ovu manifestaciju i dao joj značaj uvrstivši je u program „Pantelinskih dana“ - istakao je Mladen Stevanović
 
U trci je učestvovalo 220 mališana, podijeljenih prema godištu u četiri kategorije.
 
- Dječiji osmijeh i radost su za nas najbolji način proslave Svetog Pantelejmona, zaštitnika Bijeljine, zato je ova odlična manifestacija uvrštena u program „Pantelinskih dana“ i podržana od Gradske uprave. Ovo je prva ovakva trka u Bijeljini, a trudićemo se da postane naša slavska tradicija, uz još više manifestacija posvećenih djeci Bijeljine - naglasio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.