Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Galerija CzK: godišnja retrospektiva bijeljinske umjetnosti



​Ovogodišnji, trinaesti po redu, Bijeljinski likovni salon, otvoren četvrtog dana pantelinskih svečanosti, okupio je 21 umjetnika koji su rođenjem, radom ili životom vezani s Bijeljinom i Semberijom.

Likovni salon je, tokom svog postojanja, stekao status ugledne izložbe savremenog stvaralaštva na poljima likovne i primijenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture, predstavljajući radove umjetnika koji koriste različite tehnike u svom stvaralačkom izrazu.

- Umjetnici koji izlažu na ovogodišnjem Salonu su različitih generacija, a zajednička im je posvećenost umjetnosti kojom se bave, inovativnost i otvorenost za nove momente. U širokoj paleti interesovanja i likovnih stremljenja publika ima priliku da pogleda djela koja pripadaju klasičnom poimanju forme i smještaju se u tokove istorijskih kretanja, preko srednje generacije do najmlađih autora koji su u traganju za stvaralačkim identitetom i originalnim stilom – ukazuje kustos Galerije, pod čijim krovom se odvija Salon od prve godine, Milijanko Miholjčić.  Kako Miholjčić dodaje, izložba je revijalnog karaktera sa dvostrukim ciljem: da podstiče kulturnu raznovrsnost, ali i da doprinese promociji manje zastupljenih umjetnika na likovnoj sceni Bijeljine.
 
Na 13. Likovnom salonu svoja djela su izložili: Božidar Milijašević, Ljiljana Popović, Natalija Cimeša, Srđan Ćeranić, Milijanko Miholjčić, Vesna Vujičić, Pavle Golijanin, Dragana Lukić, Kristijan Kubatlija, Spomenko Đekić, Nebojša Dragić, Marija Tica, Dajana Perić, Panto Pantić, Mirna Jovanović, Jelena Stojanović, Sofija Bajić, Anđelija Bojanović, Nikola Debeljak, Nina Mihajlović i Ilija Mihajlović.