Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK POKLONIO 277 NOVIH NASLOVA NARODNOJ BIBLIOTECI



Gradonačelnik Ljubiša Petrović, poklonio je 277 novih naslova Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini, kako bi knjižni fond bio raznovrsniji i bogatiji.

Narodnu biblioteku „Filip Višnjić“ iz Bijeljine posjeti više od 10.000 čitalaca koji biraju različitu literaturu iz bogatog knjižnog fonda.

„Da javna ustanova Narodna biblioteka "Filip Višnjić" ima još bogatiju kolekciju i opravda epitet da je jedna od najposjećenijih i najbogatijih biblioteka u Republici Srpskoj i BiH i da se sa institucijom Narodne biblioteke ponosimo  i da u nju dolazimo po omiljene naslove kao i one naše obavezne školske lektire koju naši budući akademski građani treba da usvoje i da obogate svoj jezik“, poručio je gradonačelnik Petrović.

Ovo je veoma značajno za Biblioteku u Bijeljini koja broji 113.000 knjiga.

„Gradska uprava tradicionalno donira knjige našoj biblioteci i mi izražavamo zahvalnost Gradskoj upravi na čelu sa Gradonačelnikom što tu tradiciju nisu prekinuli ove godine i što su veliki broj donirali našoj ustanovi“, naglasila je direktor Narodne biblioteke Željana Arsenović. 

​Ovim vrijednim poklonom biće obogaćeno, kako odjeljenje za odrasle tako i za djecu koja tek otkrivaju svijet knjiga, a samim tim razvijaju kulturu govora.