Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

„Savska regata“ uspješno završena




Šestom po redu, „Savskom regatom“ otpočeli su „Pantelinski dani“, koje Gradska uprava tradicionalno organizuje u čast krsne slave Grada Bijeljina Svetog Pantelejmona. Regata je završena uspješno i bezbijedno, u veseloj atmosferi i bez incidenata.
 
- Organizator i pokrovitelj „Savske regate“ je Gradska uprava, a nosilac organizacije je Turistička organizacija Grada Bijeljina, uz materijalno-tehničku podršku Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Grada Bijeljina. Svi učesnici su se pridržavali bezbjednosnih pravila i regata je protekla mirno i u dobroj atmosferi. Cilj ove manifestacije je promocija prirodnih resursa rijeke Save i uspostavljanje kontakata sa lokalnim zajednicama koje se nalaze na njenim obalama, tako da Sava bude faktor spajanja - istakla je direktorica Turističke organizacije Grada Bijeljina Jasmina Abdulahagić.
 
Na ovogodišnjoj „Savskoj regati“ učestvovalo je oko 2000 ljubitelja rijeke Save, na 220 plovila, a plovili su rutom dugom 25 kilometara, od Donjeg Crnjelova do Rače.
 
- „Savska regata“ je veoma važna manifestacija za Grad Bijeljinu i odličan početak „Pantelinskih dana“. Želim da se zahvalim svim institucijama koje su nam pomogle da regata protekne bezbijedno, prije svega bijeljinskom Domu zdravlja, Policijskoj upravi, Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu i Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici. Takođe, zahvalni smo mnogobrojnim učesnicima iz naše matice Srbije koji su svojim prisustvom i dobrim raspoloženjem pokazali da su veze našeg naroda, koji živi na obije obale Save, neraskidive - naglasio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.