Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Ljetovanje za djecu ratnih-vojnih invalida VRS




Gradska Boračka organizacija Bijeljina i Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske organizovali su odlazak desetero djece ratnih-vojnih invalida Vojske Republike Srpske na odmor u Bečiće, u okviru Programa „Socijalizacija djece Republike Srpske“.
 
- Putovanje nismo organizovali prošle godine zbog pandemije virusa Korona, a ove godine iz Bijeljine na crnogorsko primorje šaljemo desetero djece preko ovog programa. Smatram da je ovo dobar način da mladim naraštajima pokažemo da cijenimo doprinos njihovih roditelja u stvaranju i odbrani Republike Srpske. U ime gradske Boračke organizacije, kao i ove djece i njihovih roditelja, želim da se zahvalim gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je svakom djetetu obezbijedio džeparac za putovanje, u iznosu od po 100 konvertibilnih maraka - istakao je predsjednik gradske Boračke organizacije Miodrag Stevanović.
 
Pored djece uključene u Program „Socijalizacija djece Republike Srpske“, iz Bijeljine u Bečiće će putovati i još šetstero djece koja su nagrađena na likovno-literarnom konkursu Boračke organizacije Republike Srpske „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“.
 
- Zahvalni smo Boračkoj organizaciji i Fondu za dječiju zaštitu na dobroj organizaciji, jer će veliki broj djece kroz ovaj program prvi put ljetovati na moru. Grad Bijeljina će već od sledeće godine aktivnije učestvovati u finansijskoj podršci programu, kako bi u njega bio uključen veći broj mališana. Dječiji osmijeh i radost nemaju cijenu i za nas su jedan od najboljih načina da iskažemo svoj patriotizam i zahvalnost našim borcima - naglasio je gradonačlenik Bijeljine Ljubiša Petrović.