Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SJEDNICA GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE



Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina, danas je održao 24. vanrednu sjednicu na kojoj je uskladio postojeće preporučene mjere sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

​“Mi smo iskoristili sjednicu da uskladimo mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije i rad klubova pomjeren je od ponoći do 2.00 časa. Ujedno bih pozvao Bijeljince da posjete Dom zdravlja i “Dane otvorenih vrata” i na taj način iskoriste priliku da se vakcinišu bez zakazivanja. Vakcinacija proces kada vještački stvaramo imunitet i prilika da zaštitimo naše najmilije da mogu još dugo da žive u srećnom i djetinjstvu, odrastanju, ali i srećnoj i dalekoj starosti”, istakao je komandant Štaba Ljubiša Petrović.

​Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin istakla je zadovoljstvo zbog dosadašnjeg odziva Bijeljinaca na vakcinaciju bez zakazivanja u okviru “Dana otvorenih vrata”.

“Do sada je ukupno vakcinisano oko 12.500 naših stanovnika, a revakcinisano preko 6.500. Prošli četvrtak, “Fajzerovom” vakcinom vakcinisano je 385 ljudi za dva i po sata, a jutros 300 za dva sata vakcinom “Sinofarm”. Očekujemo i dalje veliki odziv, ali nije na odmet pozvati svakog stanovnika da to uradi, jer jedino tako možemo spriječiti dalje oboljevanje. Ne kažem da se vakcinisani i revakcinisani ne mogu zaraziti, jer je "Delta soj" jako zarazan, ali, ili nećete imati simptome, ili će oni biti jako blagi. Bitno je da nećete biti hospitalizovani i neće biti smrtnog ishoda”, rekla je Đukin.

Pored toga, Gradonačelnik Petrović, najavio je da će i on sa svojim timom pristupiti vakcinaciji početkom sljedeće sedmice vakcinom “Astra Zeneka”.

U Bijeljini je već dvadesetak dana stabilna epidemiološka situacija sa samo jednim pozitivnim slučajem, koji u sebi korona virus nosi već neko vrijeme, a pored toga ima još nekoliko pridruženih bolesti.