Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

​ULjA NA PLATNU SNjEŽANE ANDRIĆ U CENTRU ZA KULTURU



U Centru za kulturu „Semberija“ sinoć je otvorena prva samostalna izložba Snježane Andrić, slikarke iz Bijeljine.
Cilj ove samouke slikarke bio je da u koloritu živih i životnih boja unese nadu za bolje sutra, ali i harmoniju između čovjeka i prirode.
„Slike su uglavnom ulja na platnu i prvi put u životu sam rekla da sam vrijeme uložila „sebe u sebe“, a nakon odlaska u penziju, oživjela sam kreativnost u slikanju, ostvarivši tako gimnazijske snove. Ipak, ova izložba ne bi bila održana bez podrške Gradske uprave“, ističe Snježana Andrić.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je naglasio da su ovakve izložbe ljudi sa višestrukim djelima, poslovima, osjećajem i dužnosti prema lokalnoj zajednici, društvu, mladim naraštajima, potvrda da oni mogu kvalitetno raditi, biti podržani i prepoznati za svoj dugogodišnji profesionalni stručni rad, koji je predan društvenoj zajednici kroz umjetnost, kulturu i stvaralaštvo.
„Snježana Andrić je primjer kako se slobodni umjetnički duh, sa unutrašnjim osjećajem emocijama i čovjekovim sklopom može prenijeti u kvalitetna umjetnička djela sa dušom. Osjećaj koji ona ima prema društvenoj zajednici, s ciljem da bude jedinstven, prepoznat je i podržan od strane Gradske uprave“, dodao je Petrović.