Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

IZLOŽBA SLIKA LjILjANE POPOVIĆ U GALERIJI



U Galeriji Centra za kulturu ''Semberija'' sinoć je otvorena izložba Ljiljane Popović koja se slikarstvom bavi još od srednjoškolskih dana.
Istoričar umjetnsti, Bojana Rakonjac, kaže da djela koja čine ovu izložbu zajedno ne formiraju tematsku cjelinu, ali da predstavljaju određenu rekapitulaciju dosadašnjeg Ljiljaninog stvaralaštva.

''Sve slike zauzimaju posebno mjesto u njenom radu, ali imaju i ličnu konotaciju, te poveznicu sa događajima i emocijama iz njenog privatnog života'', navodi Rakonjac.

Ovo je Ljiljanina druga samostalna izložba, a više puta je izlagala na kolektivnim izložbama i salonima.

''Osim likovnih umjetnosti, bavim se i primjenjenim umjetnostima, kao što je scenografija, ali i uređenje enterijera. Strast prema umjetnosti pratila me je od djetinjstva, a nije me napustila ni do danas. Smatram da moje stvaralaštvo napokon stiče umjetničku zrelost i da sada imam dovoljno vremena za rad na svom opusu'', rekla je Ljiljana.

Otvaranju izložbe je prisustvovao i Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Izložba umjetničkih djela naše Ljiljane Popović je pravi primjer kako na nevjerovatan način sa fantastičnim kontrastima spojiti i dizajn i scenografiju i slikarstvo i sve ostaviti na platnu da posmatrač bude zatečen nivoom detalja. Ono što samo umjetničko djelo sa sobom nosi i izraz slobodarskog duha naše umjetnice i svih umjetnika na području našeg Grada treba pretočiti i predstaviti mladim naraštajima kroz umjetničke radionice, škole slikarstva i svih drugih grana umjetnosti.“, zaključio je Petrović.