Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

OBILjEŽENA SLAVA CRKVE U ČENGIĆU


Služenjem liturgije i lomljenjem slavskog kolača, danas je u Čengiću kod Bijeljine u crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, obilježen Ivanjdan.

Na dan slave crkve pored mještana u selo dolaze i zvanice sa strane, ali i mještani koji žive u inostranstvu.

„Na ovaj dan naši Čengićani ma gdje god bili u svijetu odazovu se pozivu rodnog kraja, zajedno uzmemo molitvenog učešća i pomolimo se za zdravlje i blagoslov kako samih mještana tako i svih dobrih ljudi koji nam dolaze“, rekao je protonamjesnik Dragan Šljokić, paroh u selu Čengić.

Slavi je prisustvovao i gradonačelnik Ljubiša Petrović.

„Ovdje smo da zajedno sa mještanima podijelimo radost rođenja Svetog Jovana Preteče – Ivanjdan. Ovo su ujedno i datumi kada kroz obilježavanje i pomen poginulim borcima, svi zajedno trebamo da nastavimo dalju borbu za svakog čovjeka koji želi da ostane na ovim prostorima i to je zadatak svih nivoa vlasti. Gradska uprava u Bijeljini će zajedno sa narodom Čengića i svim drugim mjesnim zajednicama dogovarati o tome šta je to ljudima potrebno da imaju kvalitetniji život“, kaže Petrović.

Obilježavanje Krsne slave bila je i prilika da se mještani Čengića sjete i onih koji su svoje živote dali za slobodu srpskog naroda.