Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PETROVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA KOŠARKAŠICU MARICU GAJIĆ



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za košarkašicu Maricu Gajić, koja je sa reprezentacijom BiH osvojila peto mjesto na Evropskom prvenstvu u košarci.

Gajićeva je zahvalila gradonačelniku na prijemu, dodajući da je do sada predstavljala Bijeljinu u najljepšem svjetlu i da će nastaviti to da čini i ubuduće.

„Prije pet godina izabrali su me na ženskom NBA draftu ekipa Vašington Mistiks. Velika mi je želja da ispišem istoriju ne samo grada Bijeljina nego i države i tako sam postala prva žena iz BiH koja je izabrana na NBA draftu  što je velika čast i prestiž“, dodaje Gajićeva.

Reprezentacija BiH se poslije 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo i osvojila peto mjesto, što im je omogućilo da igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje se održava sljedeće godine u septembru.

"Nadam se da ćemo se plasirati, te da ćemo na najbolji način predstavljati našu Bijeljinu", dodala je ona.

Petrović je zahvalio Marici Gajić na postignutim dobrim rezultatima i istakao da je ona ponos Bijeljine i cijele naše društvene zajednice.

"Bijeljina ima uspješne sportiste i upravo su oni najbolji predstavnici našeg grada i Republike Srpske. Grad Bijeljina će i u narednom periodu pružati podršku ženskoj košarci i svim sportskim klubovima, jer smatramo da je sport i te kako važan za našu djecu", naveo je Petrović.