Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počeli radovi na putu prema skelskom graničnom prelazu Crnjelovo-Jamena



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je danas sa saradnicima pripremne radove na asfaltiranju dijela lokalnog puta L-5 od Donjeg Crnjelova ka rijeci Savi, odnosno, graničnom prelazu prema Jameni u Srbiji.


Za asfaltiranje puta prema Jameni Gradska uprava je dobila donaciju od Savjeta ministara BiH u iznosu od 350.000 konvertibilnih maraka, a biće izdvojena i dodatna sredstva iz gradskog budžeta za ove svrhe. Dužina dionice koja će biti asfaltirana je oko 2.400 metara.
- Za razliku od nekih, mi radimo i prije i poslije izborne kampanje. Dobra saradnja sa Savjetom ministara doprinijela je da realizujemo ovaj i ne samo ovaj projekat. Ovdje je u planu da, pored asfaltiranja, Uprava za indirektno oporezivanje obezbjedi i snabdijevanje električnom energijom na graničnom prelazu. Time bi se stvorili odgovarajući uslovi da ovaj prelaz, koji se trenutno kao alternativni pravac, postane međunarodni prelaz koji bi rasteretio postojeće - pojasnio je Mićić.
Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Toica Stojanović naveo je da je ovaj projekat nastavak urbanizacije Semberije.
- Ovaj put je veoma značajan jer vodi ka Srbiji i veliki broj vozila ga može koristiti, a koristi ga i lokalno stanovništvo iz Crnjelova i Jamene - istakao je Stojanović, dodajući da će uređenje graničnog prelaza biti od koristi i za održavanje tradicionalne manifestacije „Savska regata“, jer se na ovom prostoru okupljaju učesnici.